Choose your own adventure
De mooiste vacatures
home

Maître Sommelier

Bedrijf
'SAAM' Restaurant

Type horeca
Restaurant

Plaats
Amstelveen

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

SAAM restaurant staat voor South Africa AMstel en betekent letterlijk ‘samen’ in het Zuid-Afrikaans. 

Bij ons komen de Zuid-Afrikaanse en Nederlandse gastronomie samen. Door het gebruik van pure en eerlijke producten, uit zowel Zuid-Afrika als bij lokale producenten, wordt er een optimale culinaire ervaring gecreëerd, waarbij persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid hoog in het vaandel staan. 

Met SAAM willen we de horeca laten zien dat het ook anders kan – en misschien wel moet. Met een 4-daagse-werkweek, een no-waste-policy, lokale producten en een salaris boven conform markt vinden wij dat het ambacht veel meer tot zijn recht komt. We blijven elkaar hierin stimuleren en uitdagen. 

De eigenaren zijn Jasper Hermans (voormalig chef bij Restaurant Aan de Poel**), Margot Janse (voormalig chef van The Tasting Room at Le Quartier Français in Franschhoek) en Henk Jan Beltman (eigenaar van a genuine wine company en Tony’s Chocolonely).

SAAM restaurant is het eerste restaurant van de horeca-strip van Ouderkerk a/d Amstel (in gemeente Amstelveen), in het ‘glazen huisje’ en we zijn open sinds november 2022. SAAM staat voor een wereld waarin culinair genieten hand in hand gaat met het mooier maken van de levens van anderen. 

 

Maître sommelier

We zijn op zoek naar een sterke kracht om de rol van maître-sommelier te vervullen. Je bent als maître sommelier eindverantwoordelijke binnen het serviceteam. Je werkt nauw samen met Jasper Hermans. Samen vormen jullie een duo om toekomstplannen te maken voor het restaurant op zowel  creatief als financieel vlak. Je wordt ondersteund door de sommelier in alle facetten van de wijn en door de assistent-restaurantmanager binnen alle administratieve verantwoordelijkheden.

Je bent een expert op het gebied van wijnen en hebt een voorliefde voor Zuid-Afrikaanse wijn. Je adviseert onze gasten met wijn-spijs advies en je stimuleert de wijnverkoop. Door jouw servicegerichte aanpak schakel jij moeiteloos tussen het serveren van de wijn, het uitserveren van gerechten of als er hulp nodig is op de vloer. Je hebt een enthousiaste en open houding met oog voor detail. Je wil graag werken in een ambitieuze omgeving waarin iedereen elkaar uitdaagt en waar we vandaag beter willen zijn dan gister. SAAM restaurant heeft bij elk detail dat je ziet een verhaal. Je haalt er plezier uit het verhaal over het restaurant, het team en de wijn en spijs over te brengen aan de gast.

Daarnaast geeft het inspireren, motiveren en laten groeien van collega’s, zowel individueel als, als team, jou energie. Het serviceteam heeft minimaal WSET2 behaald en heeft dus bij voorbaat een ruime interesse in wijn en spijs. Aan jou en de sommelier om deze interesse te blijven voeden.

We zetten ons in om iedere gast zich thuis te laten voelen bij SAAM. Dit houdt in dat je je voelsprieten gebruikt om gasten een onvergetelijk bezoek te bezorgen, met als doelstelling dat de gasten tevreden naar huis gaan en snel weer terugkomen. Voor onze gasten ben jij een vertrouwd gezicht waar ze graag ‘bij thuiskomen’. Ze worden blij van je aan tafel, ze weten zelfs al een beetje meer over jou aan de eind van de avond en jij over hen.

De ideale kandidaat:

  • Je bent enthousiast en leergierig. 
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als manager en/of sommelier in een (top)restaurant.
  • Je hebt WSET3 afgerond, of een vergelijkbaar aantoonbaar niveau.
  • Je bent gastvrij en hebt oog voor detail.
  • Je haalt er plezier uit om het verhaal over SAAM, het team en de wijn-spijs over te brengen aan de gast. 
  • Je bent stressbestendig, flexibel, hebt verantwoordelijkheidsgevoel, kan zelfstandig werken maar werkt ook goed samen in een team.
  • Je spreekt zowel Nederlands als Engels, en/of één van de elf talen die gesproken worden in Zuid-Afrika is bonus!

Wat bieden we jou:

  • Leren van een ambitieus team dat aangestuurd wordt door jou, Jasper Hermans en Margot Janse.
  • Een fulltime arbeidsovereenkomst.
  • Een 4-daagse werkweek.
  • 6 Weken aan vakantiedagen.
  • Een uitwisselingsprogramma met Zuid-Afrika.
  • Een vervoersplan.
  • Bedrijfskleding, tot aan schoenen aan toe.
  • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen om jezelf te blijven uitdagen.

Meer info of van je laten horen? Contactpersoon is Chloé Kellerman

jobs@saamrestaurant.nl

0623719938