Choose your own adventure
De mooiste vacatures
home

Sommelier

Bedrijf
Restaurant 'Céline'

Type horeca
Restaurant

Plaats
Fort Jutphaas in Nieuwegein

Dienstverband
Fulltime

Functieomschrijving

Restaurant Céline is een prachtig restaurant gevestigd in Fort Jutphaas. Ons restaurant staat bekend om de pure, maar rauwe stijl van koken. We streven ernaar om onze gasten een onvergetelijke culinaire reis te bieden in een unieke en sfeervolle omgeving. Voor het 2e jaar op rij hebben wij 13,5 punt in Gault Millau notering.

DE NAAM CÉLINE

Waar komt deze naam eigenlijk vandaan!?
Wij zochten een persoonlijke en elegante naam voor ons restaurant in Nieuwegein. Vanuit het Frans vertaald betekent Céline ‘heerlijk’ of ‘goddelijk’. Dit vinden wij een leuke knipoog naar de gerechten en de wijnen welke wij gaan serveren.

DE KLAPROOS

De klaproos, het logo van ons restaurant in Nieuwegein, heeft een bijzondere betekenis.
Een klaproos ( ook wel papaver ) komt vooral voor op droge zanderige grond die kort geleden omgewoeld is, zoals op spoordijken of op opgespoten zandvlaktes. De zaden van een klaproos behouden onder de grond erg lang hun kiemkracht en ontkiemen als ze, soms na jaren, weer aan de oppervlakte komen. De klaproos is dus een echte pioniersplant.

Wij willen met dit logo • Elegantie Kwetsbaarheid en Kracht • uitstralen wat terug komt in het interieur in contrast met het stoere ruige Fort Jutphaas 


Als Sommelier bij Restaurant Céline ben je een essentieel onderdeel van ons team, verantwoordelijk voor het verrijken van de gastervaring door middel van uitmuntende wijnselecties en service. We hebben drie prachtige wijnkelders waar jij in overleg het assortiment bepaalt.


Wat ga je doen:

  • Samenstellen van de wijnkaart en het wijnassortiment, met een focus op het bieden van een gevarieerde selectie die past bij de culinaire visie van het restaurant.
  • Adviseren en assisteren van gasten bij het maken van wijnkeuzes die perfect aansluiten bij hun smaakvoorkeuren en de gerechten op het menu.
  • Samenwerken met de chef en het keukenteam om wijn- en spijscombinaties te ontwikkelen die de gastronomische ervaring van onze gasten verbeteren.
  • Zorgdragen voor een professionele en gastvrije service, waarbij gasten zich welkom voelen en hun verwachtingen worden overtroffen.

Wie zoeken we:

  • Aantoonbare ervaring als Sommelier, bij voorkeur in fine dining omgeving.
  • Opleidingsniveau SDEN 3 of hoger.
  • Diepgaande kennis van wijnen, wijnregio’s, en wijn-spijs combinaties.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om gasten op een vriendelijke en professionele manier te adviseren.
  • Teamspeler met het vermogen om effectief samen te werken met het keukenteam en andere restaurantmedewerkers.

Wat bieden wij:

  • Een uitdagende en dynamische werkomgeving binnen een gerenommeerd fine dining restaurant.
  • Een jaarcontract, met uitzicht op vast.
  • Een enthousiast team van collega’s en een prettige werksfeer.

Meer informatie kan je vinden op https://www.restaurantceline.nl/werkenbij/ 

Ben jij diegene die wij zoeken en wil jij onderdeel worden van ons team?

Reageer dan snel. Stuur jouw CV en motivatie naar info@restaurantceline.nl. We kijken uit naar jouw sollicitatie!